OnePlus 8 и 8 Pro получават Android 11 с OxygenOS 11

OnePlus 8 и 8 Pro получават Android 11 с OxygenOS 11

След като през юни OnePlus пусна бета версията на OxygenOS 11, която е базирана на Android 11, за OnePlus 8 и 8 Pro, сега компанията започва разпространението и на стабилния билд на софтуера. OxygenOS 11 включва нов дизайн, който би трябвало да подобри потребителското изживяване, особено при наличието на голям екран.

Разбира се има редица други новости, а сред тях са динамично превключване на добавката за времето между изгрев и залез, както и оптимизирана стабилност за някои външни приложения. Добавения са нови инструменти в Game Space, които ще намалят разсейването по време на игра.

Ambient Display вече има опция за включване и изключване по график, като са налични и нови циферблати. Тъмният режим на системната тема може да бъде активиран или деактивиран от падащото меню с бързи настройки. Тук също може да бъде оказан график, в който да е включена тази функционалност.

В Zen Mode са добавени пет нови теми и още опции за тайминги. В галерията вече има възможност за създаване на истории, а освен това се оптимизират времето за зареждане и скоростта на преглед на изображенията.

OxygenOS 11 се разпространява поетапно, като освен до OnePlus 8 и 8 Pro, след време ще достигне и до OnePlus 6, 6T, 7, 7 Pro, 7T, 7T Pro и Nord.

Източник: OnePlus