Новият интерфейс на Oppo е базиран на Android 10

Новият интерфейс на Oppo е базиран на Android 10

По-рано през годината Oppo представи своя графичен потребителски интерфейс ColorOS 6, който е базиран на Android. Наскоро по време на събитие в Пекин компанията анонсира и неговия наследник, който без изненади носи името ColorOS 7. Новият скин е базиран на Android 10 и включва изцяло преработен потребителски интерфейс, който има за цел да намали умората при по-продължителна работа чрез използване на приятна цветова гама.

Иконите за системните приложения и вградени услуги подлежат на пълна персонализация, а Oppo добавя и вграден режим за фокусиране, мениджър на пароли и бутон за бърз достъп до често използваните приложения. Програмата за камерата също е преработена и разполага с подобрен нощен режим и инструменти за редакция на видео.

Промените на заден план са съществени, като се оптимизира използването на системна памет (RAM), приложенията се стартират с 40% по-бързо и се увеличава производителността при гейминг. За новите звукови ефекти в интерфейса Oppo си партнира с датската компания Episound. Целта тук е да бъдат пресъздадени звуците на света около нас.

ColorOS 7 ще се появи първо в предстоящия модел на компанията Reno 3, а до края на годината и за други устройства от серията, включително Reno, Reno 2, Reno Ace и Reno 10x Zoom. След това процесът по обновление ще продължи с други модели през идната година.

Източник: Oppo

Оферти на деня