Ново дело срещу Apple за двойната камера на iPhone

Израелската компания Corephotonics заведе ново дело срещу Apple за камерите на iPhone 8 и iPhone X. Това е втори иск срещу компанията от Купертино, който допълва дело от миналата есен, което засягаше камерата на iPhone 7 Plus. Любопитното в случая е, че сред инвеститорите в Corephotonics, които разработват двойни камери за смартфони, са Foxconn и Samsung.

Аксесоари за:

Тайванците асемблират огромната част от смартфоните на Apple, докато корейският гигант е не само доставчик на дисплеи за iPhone X, но и основен конкурент. Нещата стават още по-интересни, като се има предвид, че Corephotonics са представлявани от същата адвокатска кантора, която защитава и правата на Samsung при патентните спорове с Apple.

Според иска става дума за сглобяването на лещата за телеобектива, който е наличен в последните модели iPhone. Самият патент е бил регистриран през януари, но от Corephotonics вероятно ще пледират, че заявката им е подадена в много по-ранен момент и именно поради това от Apple са нарушили техните интелектуални права още през миналата година.

Източник: Patently Apple

  • Ние си закрихме държавата...:S(angry)
    apolon25
  • Всички крадат идеи, само ние се гордеем, че сме закрилили научно-техническото си разузнаване. Срам!
    tzincbg
  • Всички крадат поне не копират грозно като смотания самсунг
    Vasil977