Новото приложение на Moment за iOS и Android осигурява ръчен контрол над камерата

Американската компания Moment предлага серия мобилни аксесоари с допълнителни лещи за смартфони, които вървяха и с базово приложение за контрол на камерата, с последния ъпдейт то стана значително по-функционално. Приложението, което досега беше налично само за iOS, но вече има и версия за Android (засега с ограничени възможности), осигурява пълни ръчни настройки за контрол на всички параметри на снимане. Допълнителната функционалност за iOS се активира чрез покупката в приложението на добавка за 4 лв., а при Android самия софтуер струва толкова.

Тази сума дава на потребителите достъп до ISO, скорост на затвора, баланс на бялото, експозиция и фокус, а освен това е възможно снимане в RAW (плюс избор на HEIF, HEVC, TIFF и JPEG формати) и ползване на бутона за активиране на камерата в калъфа за телефони на Moment, върху който се монтират допълнителните лещи. Поддържа се и снимането на видео, но засега само за iOS. Според компанията на практика приложението е пренаписано напълно, което ще улесни добавянето на нови функции, а освен това вече работи много по-бързо. Moment поддържа и смартфони с повече от една основна камера като позволява избор с кой сензор да се снима.

Източник: Moment

  • Защото в iOS не разполагаш с тази възможност? Или е трудно да си свалиш едно от многото приложения, които предлагат такива функционалност? Нещо не разбирам заядливия тон?
    muamamu1
  • Дам, всичко това го има при Андроид вградено. А ако няма на вашия модел, просто инсталирате безплатното приложение Open camera и готово. Има и платени с още повече екстри като camera fv 5 и mx camera.
    tzincbg