Новото приложение на Moment за iOS и Android осигурява ръчен контрол над камерата

Американската компания Moment предлага серия мобилни аксесоари с допълнителни лещи за смартфони, които вървяха и с базово приложение за контрол на камерата, с последния ъпдейт то стана значително по-функционално. Приложението, което досега беше налично само за iOS, но вече има и версия за Android (засега с ограничени възможности), осигурява пълни ръчни настройки за контрол на всички параметри на снимане. Допълнителната функционалност за iOS се активира чрез покупката в приложението на добавка за 4 лв., а при Android самия софтуер струва толкова.

Тази сума дава на потребителите достъп до ISO, скорост на затвора, баланс на бялото, експозиция и фокус, а освен това е възможно снимане в RAW (плюс избор на HEIF, HEVC, TIFF и JPEG формати) и ползване на бутона за активиране на камерата в калъфа за телефони на Moment, върху който се монтират допълнителните лещи. Поддържа се и снимането на видео, но засега само за iOS. Според компанията на практика приложението е пренаписано напълно, което ще улесни добавянето на нови функции, а освен това вече работи много по-бързо. Moment поддържа и смартфони с повече от една основна камера като позволява избор с кой сензор да се снима.

Източник: Moment

  • Защото в iOS не разполагаш с тази възможност? Или е трудно да си свалиш едно от многото приложения, които предлагат такива функционалност? Нещо не разбирам заядливия тон?
    muamamu1
  • Дам, всичко това го има при Андроид вградено. А ако няма на вашия модел, просто инсталирате безплатното приложение Open camera и готово. Има и платени с още повече екстри като camera fv 5 и mx camera.
    tzincbg
  • Това приложение може да е актуално само за айфон потребителите, където самата ОС не дава почти никаква свобода. Всички тези неща ги има по дефолт при андроид телефоните (поне във високия клас), просто отиваш на Pro Mode и Воала.
    bgxmen