Новото шоу на Джереми Кларксън счупи рекорда за най-пиратстван сериал

Новото шоу на Джереми Кларксън счупи рекорда за най-пиратстван сериал

Усилията на Amazon да инвестира в собствено видео съдържание започват да се отплащат. Компанията вече продуцира добре приети от зрителите сериали, но най-успешна се оказва една от последните й продукции, която междувременно успя да счупи и рекорда за най-пиратстван сериал. Става дума за новото автомобилно предаване The Grand Tour, което е дело на Джереми Кларксън и на колегите му Джеймс Мей и Ричард Хамънд, които преди това бяха част от Top Gear. През пролетта на миналата година BBC уволни Кларксън, след като нападна един от продуцентите на шоуто, а след това в знак на солидарност Мей и Хамънд напуснаха.

Данни на анализаторската компания Muso разкриват, че първият епизод на The Grand Tour е най-пиратстваният епизод в историята, като е бил изтеглен незаконно 7,9 милиона пъти, което бие и поставените от “Игра на тронове” рекорди. Следващите епизоди са били свалени съответно 6,4 милиона и 4,6 милиона пъти. Оказва се, че англичаните държат най-голям дял в пиратските сваляния – 13,7%. Така те са си спестили плащането на 79 паунда годишна такса за услугата Amazon Prime, която осигурява достъп до видео съдържанието на Amazon. Според предварителната информация Amazon е платила 160 милиона долара за три сезона от The Grand Tour и се надява да използва шоуто, за да увеличи абонатите на Prime.

При дебюта на новото шоу през ноември американската компания обяви, че през декември ще го направи достъпно в над 200 страни и територии, а по-късно разкри, че първият му епизод е станал най-гледаният епизод в системата на компанията и е задминал постижението на The Man in The High Castle. Компанията все още не е разкрила плановете си за глобалната експанзия на шоуто, но желаещите да гледат The Grand Tour могат да се абонират за щатски Prime абонамент (9 долара на месец или 99 долара за година) и така би трябвало да получат официален достъп до него независимо от местоположението си.

Източник: The Guardian