NXP Semiconductors обещава 5 пъти по-мощни мобилни високоговорители

NXP Semiconductors обещава 5 пъти по-мощни мобилни високоговорители
Технология на NXP Semiconductors обещава създаването на микро високоговорители, които са 5 пъти по-мощни от тези, които сега намират място в мобилните телефони и други устройства. Сегашните аналози са с мощност около 0,5 вата, което е значително по-малко от 2,6 вата, постигани от новата разработка, която разчита на технология, използвана в слуховите апарати и добавя специален усилвател. Така мобилните устройства скоро биха могли да осигурят не само по-силен звук, но и по-плътни ниски честоти. Говорителите се адаптират към околната среда и имат температурна защита в реално време - температурата е фактор, който може да промени качеството на звука.

  • Аххххх музика от говорителя на телефона ..... Напомня ми за по-прости времена когато се събирахме на някоя пейка да пием бири. :) Та в този ред на мисли май е по-добре да се слага чипът в евтини телефони.
    ivyanev
  • Ами мегахерците са може би най-евтиният съществен компонент в един смартфон, затова и рекламата пада върху него - производителя може да си го позволи без да оскъпи съществено телефона. Например чипсета Тегра2 се продаваше дълго време за $10. Супер-скъпите интегрирани чипсети на Qualcomm от типа всичко-в-едно струват $25-$30. Това при положение че смартфона в този случай може да се реализира с 3-4 чипа върху платка, колкото една пощенска марка. Веки нов компонент , който струва едва няколко долара ще бъде вложен. Въпроса е ако говорител или камера е с цена от $40. Тогава производителя се прави че не е забелязал новостта, докато цената и не падне до разумните граници.
    A4i
  • [Quote] 5 пъти по-мощни мобилни високоговорители[/Quote] , но по-качествени определено има нужда
    Nexperia