Някои потребители се оплакват, че са получили iPhone 5 с козметични дефекти

Някои потребители се оплакват, че са получили iPhone 5 с козметични дефекти
Някои от щастливите притежатели на новия iPhone се оплакаха в интернет, че са получили телефоните си с козметични дефекти. Според информацията до момента устройствата са доставени с драскотини и други проблеми по целостта на анодизираното покритие на алуминиевия корпус на телефона - за това писахме преди дни. За подобни проблеми потребителите съобщаваха и при доставките на последния модел iPad, така че засега теорията е, че при производството контролът на качеството невинаги е на ниво. Според проучване на MacNN сред оплакалите се в Twitter потребители от 200 коментара 71% от потребителите са си поръчали черния iPhone 5, 13% са тези, които имат бял iPhone 5 и 16% не са отговорили коя версия на телефона са получили.

Междувременно iFixit сравниха издръжливостта на iPhone 5 с тази на iPhone 4S и резултатите показаха, че металните части на новия iPhone са по-лесно нараними, отколкото тези на стария модел. Това не е изненадващо, тъй като стоманата в iPhone 4S е много по-твърда от мекия алуминий.

 • Имах N8 година и три-четири месеца и така и не успях да я надраскам, а през цялото време я ползвах без калъфче. Тук или става дума за единични бройки, или са боядисали алуминия отгоре, което означава, че задължително ще се излющи.
  bloucester
 • Ей нямам късмет в този живот, да му се невиди, тъкмо бях решил да пробвай какво е туй айфоня и хоp той взел да се драска, какво да се прави ще чакам айфоня 5S .:|;)
  Beчния
 • [Quote]Това означава ли, че ще започнат да изтеглят продукцията, която вече е на пазара? Все пак тука говорим за качество. Това е Епъл еталон за качество![/Quote] Май няма да има замяна или безплатни кейсове от производителя, според вице-президента на Apple Филип Шилер драскотините по корпуса на телефона са нещо нормално - http://www.kaldata.com/73432/Apple-%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-iPhone-5-.html
  sirgeorge
 • Дай един надраскан де! [Quote]колко лесно се драска прифаления айфонец[/Quote]
  spe
 • Сега разбирам, защо цената на Нокиа Е7 е все още висока..
  Ванката
 • nokia n8 и e7 са също с анодизиран алуминиев панел, но не се драскат толкова лесно https://www.youtube.com/results?search_query=nokia+n8+scratch+test
  chilko
 • [Quote]Че то 5S може да излезне чак след 1 година, както стана с 4S. Най-смешно ми е как веднага започнаха да се сипят обиди за "пластмасовия" SIII и видиш ли как не може да се сравнява с новия корпус на Айфоня. :D [/Quote] Въобще не е смешно, защото има доста случаи, в които пластмасата на SGS III се напуква. Изобщо като цяло никога не е смешно, когато едно устройство, за което си дал 1000 лева, започне да се разпада/драска в ръцете ти. Колкото до 5S, да ще излезне след една година, но всички недостатъци в дизайна (понеже както всички очакваме той ще бъде 100% същия като на 5) ще бъдат изчистени, [B]надявам се[/B].... Пък и не мисля, че ще бъдат много притежателите на 4S, които ще минат на 5-ца, като изключим заклетите фенове, които се редят по опашките за спорта. 4S реално предлага същите функции и си е достатъчно бърз, за да изкара още една година, не виждам смисъл да се дават нови 1000 лева за 5-цата, особено при тези проблеми с корпуса.
  SwollenMembers
 • Че то 5S може да излезне чак след 1 година, както стана с 4S. Най-смешно ми е как веднага започнаха да се сипят обиди за "пластмасовия" SIII и видиш ли как не може да се сравнява с новия корпус на Айфоня. :D
  nmnikolov
 • [Quote] Цялата работа е че Apple са решили да спестят някои и друг цент от производствената цена. Затова са поръчали обикновено окисно покритие на алуминия. Самото покритие е гола-вода. Лесно се драска, бързо пада и т.н. "Кое си требва , оно си сака" - това е максима, от която трудно може да се избяга. Ще им дойде акъла за плазмени покрития, но да видим колко ще продължи агонията. [/Quote] Аз си мислех, че след напукващата се бяла пластмаса на 3GS са си взели бележка, че не е редно да се е*ават така с хората, но не .... Не е присъщо на компания с подобни приходи да спести от нещо толкова съществено, което със сигурност ще направи впечатление на всички потребители. Разбира се, че ще го оправят в производството и ще стане по-устойчиво, ама "утре" като отида да си купувам 5-ца няма да хвърлям боб - коя бройка ще ми пробутат. Особено като знам, че България е любимата дестинация за второкачествени продукти. В този случай изчакването на 5S е най-сигурно, историята се повтария. При 4-ката казаха, че ще оправят проблема с антената, но не стана ясно дали има бройки от iPhone 4 с новия дизайн на антените, докато при 4S беше сигурна работа.
  SwollenMembers
 • Пич, че тя и бялата се драска... Само дето си личи по-малко... Това, дето го казваш е все едно да си хванеш гадже с готино тяло и грозно лице и да си кажеш "ще й сложа кофа на главата и няма да виждам колко е грозна" :D
  KOBRETI
 • but...but.... те също имат дефекти... :S ебати решението lol
  fintaraBG
 • Абе, взимайте бялата версия и няма да имате ядове с покрития и т.н. (beer)
  A4i
 • Тоя па аз не те обиждам,аз те питам като човек!!!За кво да ме банват?! По темата:тука се изложиха с тва люпене!Неможе да ми парадираш,че използваш най качествените материали и да започне да ти се люпи покритието!Ай сиктир бе,ои тука ми искат 1700лв за Айфон!
  t1ri
 • Това означава ли, че ще започнат да изтеглят продукцията, която вече е на пазара? Все пак тука говорим за качество. Това е Епъл еталон за качество!
  Ванката
 • Цялата работа е че Apple са решили да спестят някои и друг цент от производствената цена. Затова са поръчали обикновено окисно покритие на алуминия. Самото покритие е гола-вода. Лесно се драска, бързо пада и т.н. "Кое си требва , оно си сака" - това е максима, от която трудно може да се избяга. Ще им дойде акъла за плазмени покрития, но да видим колко ще продължи агонията.
  A4i