Някои телефони на Samsung спонтанно изпращат снимки на произволни контакти

През последните дни много американски потребители на телефони Samsung използваха официалния форум за поддръжка на компанията и Reddit, за да се оплачат от изненадващо и необичайно поведение на техните устройства. Според потребителите телефони като Galaxy S9/S9+ и Galaxy Note8 спонтанно са започнали да изпращат снимки от галерията към произволни контакти от телефонния указател, което определено звучи притеснително. Един от засегнатите дори е установил, че смартфонът е успял да изпрати всичките му снимки към телефона на неговата приятелка.

Всички случаи засягат телефоните, които по подразбиране използват приложението Samsung Messages за работа със съобщения. Още по-стряскащо е, че приложението не показва никакви индикации, че работи на заден фон и изпраща файлове без знанието на притежателя на телефона - потребителите са разбрали за това, след като получателите са се свързали с тях. Samsung е наясно с оплакванията и проучва неприятната ситуация, а освен това приканва засегнатите да се свържат с нея чрез линията за поддръжка в Щатите.

Засега има предположения, че този проблем може би е свързан с ъпдейтите около технологията RCS, която се въвежда от американски оператори като T-Mobile. Компанията вече започна да разпространява такова обновяване за Galaxy S7 и S7 Edge и на запитване за казуса потвърждава, че работи със Samsung, защото не става дума за проблем от нейна страна. Като временно решение потребителите могат да отнемат разрешенията на приложението за достъп до файловете в телефона или пък могат да инсталират Android Messages, което също поддържа RCS.

Източник: Verge, Gizmodo

  • arakchiev Дата: 04.07.2018 00:02 Колко неприятно да се бъгне пращането вместо към сървъра на самсунг към приятели... Busted Хааааахахахахахахах :D:D:D:D:D:D:D:D:D
    bgxmen
  • Ето това вече е иновация. :D
    ronnie
  • "Един от засегнатите дори е установил, че смартфонът е успял да изпрати всичките му снимки към телефона на неговата приятелка." Случайност? Не мисля... xD xD
    ZAZA_Z3N