Обновеният iPad Pro има подобрена камера и клавиатура с тъчпад

Обновеният iPad Pro има подобрена камера и клавиатура с тъчпад

Заедно с MacBook Air и Mac Mini днес Apple обнови и таблета iPad Pro, който заема някои от особеностите на iPhone. Двата варианта с 11" и 12.9" дисплеи вече включват втора 10МР камера с ултраширокоъгълен обектив, а освен това са снабдени с LiDAR скенер, който позволява измерване на разстоянието до близките обекти, а това подобрява работата с добавена реалност.

Устройствата включват и процесор A12Z Bionic с осемядрен графичен ускорител, който според Apple е по-мощен от чипа в повечето лаптопи с Windows. С 60% се очаква подобрение и в максималните скорости при LTE връзка. Моделите се възползват от новостите в iPadOS 13.4 (излиза на 24 март) и добавят поддръжка за тъчпади, която може да се ползва с опционална клавиатура с калъф.

Тя се нарича Magic Keyboard и включва бутони с подсветка, а освен тъчпад има и USB-C порт за зареждане на таблета. Както може да се предложи, клавиатурата е напълно оптимизирана за устройствата и осигурява лесно управление на интерфейса включително и чрез жестове. Повечето от приложенията нямат нужда от ъпдейт за работа с клавиатурата, но при желание разработчиците могат да включат пълна поддръжка за нея.

Самата клавиатура е с интересен дизайн, защото при отваряне повдига таблета в удобна за употреба позиция. За щастие, тя ще е съвместима и с миналогодишните модели, но имайте предвид, че цената е подобаваща – 299 долара за малката версия и 349 долара за голямата. Новите таблети включват и подобрени микрофони.

Двата нови модела се предлагат в сребристо и сиво с 128GB, 256GB, 512GB и 1TB вградена памет. Както обикновено ще имат варианти с Wi-Fi и с LTE възможности за връзка. Цената на малкия таблет започва от 799 долара за версията с Wi-Fi и от 949 долара за тази с LTE. Цените на по-голямата версия започват съответно от 999 и 1149 долара. Топ конфигурацията на 12.9" iPad Pro с 1TB памет и LTE е на цена 1649 долара, а с клавиатурата цената достига 1998 долара.

Източник: Apple