Очаква ни изненада в селфи камерата на Samsung Galaxy Z Fold3

Очаква ни изненада в селфи камерата на Samsung Galaxy Z Fold3

Данни на лийкъра @FrontTron сочат, че Samsung Galaxy Z Fold3 може да предложи основна камера, която ще е доста подобна на тази в предшественика му. Освен това обаче изглежда ни очаква една значителна промяна и тя ще е под формата на вградена под дисплея селфи камера. Тя ще включва 16MP сензор Sony IMXx71 с размер на пикселите 1 микрометър (μm).

В отвор в екрана може да има още една селфи камера с 10MP сензор Sony IMX374 (1.22μm). Основната камера от друга страна е възможно да се състои от три 12-мегапикселови сензора. Те ще са с широкоъгълен, ултраширокоъгълен и телефото обективи.

Сред останалите очаквани параметри на модела са поддръжка за работа с писалката S Pen, чипсет Snapdragon 888, батерия с капацитет 4400mAh и бързо зареждане при 25 вата. Може да има и IP сертификация за прахо- и водоустойчивост.

Слуховете сочат, че външният дисплей ще е с диагонал 6.2 инча, а вътрешният ще е 7.5-инчов, като и двата ще са с честота на опресняване до 120 херца. Очаква се Samsung да представи Galaxy Z Fold3 заедно със Z Flip3 през август.

  • Нещо май започва да ми се струва, че ще го пропусна. Вградена селфи камера добре, но миниатюрен 12 МР сензор в топ модела за 3 бона за мен е несериозно.
    Spikul