OnePlus 6T ще има сензор за отпечатъци в дисплея, може да се появи на 17 октомври

OnePlus 6T ще има сензор за отпечатъци в дисплея, може да се появи на 17 октомври

OnePlus се готви да представи своя втори флагмански смартфон за годината и по всичко личи, че това ще стане след няколко седмици. Китайската компания е потвърдила през CNET, че новият OnePlus 6T ще предложи вграден в  дисплея сензор за отпечатъци, и това се потвърждава от осигуреното от компанията екранно изображение. В него се вижда очертанието на пръстов отпечатък на мястото, което трябва да се докосне за отключване. Освен това забелязваме датата 17 октомври, което може би подсказва кога ще е премиерата на телефона.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Това обаче ще е ден след представянето на Huawei Mate 20 в Лондон, така че новините от OnePlus може да бъдат засенчени. Телефонът ще се предлага и от американски оператор (T-Mobile), което е голям пробив на компанията, защото това ще й осигури достъп до много по-голям брой потенциални потребители. OnePlus нарича новата функция на OnePlus 6T Screen Unlock и посочва, че това е начин да оптимизира дизайна на телефона и да спести на потребителите допълнително действие при отключването на телефона. Устройството ще осигури и отключване чрез лицево разпознаване, но то не е толкова сигурно като това чрез пръстов отпечатък.

Компанията е искала да вгради такъв сензор в дисплея на OnePlus 5T, но е размислила, защото технологията не била достатъчно развита. Добавката всъщност се намира под OLED панела. При активиране той осветява пръста на потребителя, а отпечатъкът се заснема от сензора и се сравнява със запазения в процеса на конфигурация. Ако има съвпадение, устройството се отключва. Заради тази функция OnePlus 6T е по-дебел с 0.45 мм, а освен това компонентите в корпуса са били пренаредени. Миналата седмица от Китай се появиха снимки, за които се твърди, че показват опаковката на телефона. Върху нея има очертание на формата на устройство с вграден в дисплея сензор за отпечатъци и дисплей с малка изрязана част като тази в скорошните модели на Oppo.

Източник: OnePlus