OnePlus 8 Pro попада в топ десет в класацията на DXOMARK

OnePlus 8 Pro попада в топ десет в класацията на DXOMARK

В средата на април OnePlus представи най-новия си флагман, OnePlus 8 Pro, който предлага параметри от висок клас. От известно време устройството е достъпно и през нашия онлайн магазин, а сега и DXOMARK публикуваха теста си на основната камера на устройството.

Препоръчани оферти

Организацията дава 119 точки на смартфона (126 за снимки и 103 при видео), а това го поставя на десето място в класацията ѝ. Той изпреварва с една точка Samsung Galaxy S20+ и с две точки Apple iPhone 11 Pro Max. Изоставането обаче спрямо водача в класацията Huawei P40 Pro е значително – цели 9 точки.

OnePlus 8 Pro се представя доста силно при снимките. DXOMARK отчитат добри нива на детайлите, нисък шум, точна експозиция, бърз и надежден автофокус, добър цвят и детайли при ултраширокоъгълните кадри и високи нива на детайли и нисък шум при снимане със светкавица. Недостатъците са минимални, а сред тях са шум в нощните кадри, артефакти при ултраширокоъгълните кадри и др.

При заснемането на видео се наблюдават ефективна стабилизация, добре запазени детайли, точни и приятни цветове и ярка експозиция на обектите и широк динамичен обхват. Тук негативите са под формата на леки нестабилности на автофокуса, видим темпорален шум и др.

Източник: DXOMARK