Huawei и Huami дръпнаха напред при умните часовници

Huawei и Huami дръпнаха напред при умните часовници

Участието на Huawei на пазара на умни часовници е станало съвсем забележимо през първото тримесечие на годината, показват данни на IDC. Според тях китайската компания е успяла да се изкачи до второто място с доставката на 2.6 милиона броя, което е годишен ръст от 118.5%. Това е отредило на Huawei пазарен дял от 15.2%.

Несъмнено основен принос за това представяне имат моделите от серията Watch GT 2, както и аналогичните устройства с марката на Honor. Устройствата на Huawei спечелиха потребителите с атрактивен дизайн, изобилие от фитнес функции и дълъг живот на батерията, който може да достигне до две седмици.

Първото място е за Apple с 26.8% от пазара, като следствие от доставката на 4.5 милиона часовника, което е спад с 2.2% на годишна база. На трето място със спад от 7.2% до 1.8 милиона броя и 10.8% от пазара е Samsung. Следва Garmin, която е увеличила доставките си с 31.7% до 1.3 милиона броя (7.5% дял) и китайската Huami с годишен ръст от 80.2% до 1 милион броя за пазарен дял от 5.8%.

Huami стои зад устройствата с марката Amazfit, които подобно на предложенията на Huawei печелят потребителите с разнообразните си фитнес функции и дълъг живот на батерията. Като цяло за първите три месеца на годината доставените в световен мащаб часовници са намалели със 7.1% до 16.9 милиона броя.

В същото време картината е различна, що се отнася до пазара на носима електроника като цяло. Данните на IDC показват ръст от 29.7% на годишна база до 72.6 милиона броя и разкриват, че с изключение на Fitbit всички в топ 5 са отчели увеличение на доставките с поне 55%. Класацията се води от Apple с 29.3% от пазара, а след това са Xiaomi с 14%, Samsung с 11.9%, Huawei с 11.1% и Fitbit с 3%.

Източник: IDC

 • Huami , ТОВА ТРЯБВА ДА Е НЯКОЯ НОВА КОМПАНИЯ... Не е нова. Прави серията Amazfit, а освен това произвежда гривните и часовниците на Xiaomi.
  chilko
 • Huami , ТОВА ТРЯБВА ДА Е НЯКОЯ НОВА КОМПАНИЯ...
  vesiko
 • Преди 20-на години подобна агресивна реклама ползваше Самсунг :)
  Боби13
 • Предлагам да преименувате сайта на Huawei Mobile Bulgaria, че поне да отговаря на съдържанието. ;)
  foxfury