OnePlus Band издържа до две седмици с един заряд на батерията

OnePlus Band издържа до две седмици с един заряд на батерията

OnePlus представи първата си фитнес гривна, OnePlus Band, която първоначално дебютира в Индия, но се очаква да се появи и в други региони. Моделът предлага AMOLED екран с диагонал 1.1 инча и резолюция 126 x 294 пиксела. Потребителите могат да избират между 37 циферблата, а някои от тях са с възможност за персонализиране.

Гривната може да проследява 12 вида тренировки, като е наличен и режим Free Training за занимания извън тях. С нея могат да бъдат управлявани музикалния плейбек и камерата на телефона. За потребителите с устройство на OnePlus е налична и опция за синхронизация на Zen Mode.

Конструкцията има сертификации 5ATM и IP68 за водоустойчивост, а връзката към смартфона става чрез Bluetooth 5.0. Зареждането е със специален адаптер, а издръжливостта на батерията с един заряд е до две седмици.

Гривната може да следи нивата на кислород в кръвта, пулса и качеството на съня. Данните се синхронизират с приложението за смартфони OnePlus Health. Тя идва в комплект с черна каишка, а отделно могат да бъдат закупени още синя и такава в сив и оранжев цвят.

Стандартната цена на OnePlus Band е 2799 рупии (31 евро), но първоначално ще е достъпна за 2499 рупии (28 евро). Допълнителните каишки са с цена 399 рупии (4.50 евро).

Източник: OnePlus