Korea IT News: Apple и Hyundai ще сключат автомобилно партньорство до март

Korea IT News: Apple и Hyundai ще сключат автомобилно партньорство до март

Информация от корейското издание Korea IT News разкрива, че Apple и Hyundai възнамеряват да сключат партньорство при автономните електрически автомобили до март, а около 2024 да започнат производството в САЩ. Информацията следва скорошното изявление на корейците, че водят преговори с американската компания, което доведе до почти 20% ръст на цената на акциите на Hyundai.

Reuters посочва, че Hyundai Motor е отказала нов коментар и отново е изтъкнала, че е получила много запитвания от различни компании за потенциално сътрудничество при разработката на автономни електрически автомобили. Междувременно Korea IT News е обновила публикацията и е премахнала различи детайли от нея.

Според първата версия на текста компаниите смятат да произвеждат автомобилите във фабриката на Kia Motors в Джорджия или да инвестират в създаването на нова в САЩ. Плановете са към 2024 да могат да произвеждат по 100 000 автомобила. Годишният капацитет на завода ще е около 400 000 броя. Според изданието двете компании смятат да покажат бета версия на автомобила през следващата година.

Източник: Reuters