OnePlus отчита сериозен ръст на доставките в САЩ за първото полугодие

OnePlus отчита сериозен ръст на доставките в САЩ за първото полугодие

Данни на Counterpoint Research за пазара на смартфони в САЩ показва, че през първото полугодие на годината е отчетен ръст в доставките на смартфони на годишна база с 27%. Това е свързано със засиленото промотиране от операторите на 5G модели, което включва и сериозни субсидии в цените на устройствата. Apple и Samsung са били лидери по продажби в премиум сегмента с годишен ръст съответно 53% и 17%.

Компании като OnePlus, Motorola и HMD Global също могат да се похвалят с добри резултати докато заемат освободения от LG пазар. Постижението на OnePlus изглежда особено забележимо, защото компанията е успяла да увеличи доставките си с цели 428%. За това са помогнали моделите N100 и N10 5G при оператора Metro, а при T-Mobile са се предлагали премиум моделите OnePlus 9 и 9 Pro.

OnePlus е разширила допълнително присъствието си през второто тримесечие заради излизането от пазара на LG, а междувременно N100 с месеци е бил един от най-продаваните модели при Metro. При Motorola увеличението е с 83%, Apple е доставила с 53% повече устройства, а HMD Global отчита ръст от 35%. Увеличението при доставките на Samsung е било със 17%.

Източник: Counterpoint