OnePlus потвърди, че догодина ще пусне умен часовник

OnePlus потвърди, че догодина ще пусне умен часовник

Догодина най-сетне ще видим умен часовник с марката OnePlus. Това потвърди в Twitter изпълнителния директор на компанията Пийт Лау, който допълни, че устройството ще бъде представено в началото на 2021 - не е изключено премиерата му да съвпадне с тази на серията OnePlus 9. Засега няма много подробности какво ще предложи часовника, но се надяваме компанията да ни изненада приятно.

Преди няколко години съоснователя на OnePlus Карл Пей сподели скици на часовник с кръгъл дисплей, но това стана след като компанията взе решение да не го реализира, за да се фокусира върху смартфоните. Явно времето за навлизане в новия пазарен сегмент е дошло и ще трябва да изчакаме още няколко месеца, за да видим резултатите.

Предстои да разберем и дали устройството ще работи с Wear OS, но има голяма вероятност това да е така, защото OnePlus потвърди, че работи с Google за подобряване на платформата и по-конкретно по начина на взаимодействие с телефоните и телевизорите с Android. Не е ясно обаче какво точно означава това.