Илон Мъск предложил на Apple да купи Tesla

Илон Мъск предложил на Apple да купи Tesla

Основателят на Tesla Илон Мъск разкри в Twitter, че шефът на Apple Тим Кук отказал среща, на която американския предприемач е планирал да му предложи да закупи автомобилната компания. Това е станало през 2017 година, когато според Мъск Tesla се е намирала в мрачен период и нейното оцеляване е било под въпрос. По това време пазарната капитализация на компанията беше 60 милиарда, но междувременно стойността й се увеличи 10 пъти.

Мъск пише, че компанията е имала големи затруднения през 2017 докато е произвеждала автомобила Model 3. По време на тази криза милиардерът беше предупредил служителите си, че фабриката е изправена през производствен ад. По-късно предприемачът разкри, че е спал на покрива на фабриката докато се опитва да отстрани проблемите. Междувременно компанията се справи с трудностите и отчете печалба през няколко последователни тримесечия.

Коментарът на Илон Мъск в Twitter дойде след появата на информация, че до 2024 година Apple планира да започне производството на масов електрически автомобил. Той допълни още, че Tesla вече ползва батерии с железен фосфат в произвежданите в Шанхай автомобили и уточни, че батерии с monocell дизайн, като посочените в материала на Reuters, са електрохимически невъзможни.