OnePlus представи два 55-инчови 4K QLED телевизора с Android

OnePlus представи два 55-инчови 4K QLED телевизора с Android

По време на събитието, на което основна звезда беше OnePlus 7T, компанията представи и своята серия умни телевизори, за която се знаеше отдавна. Тя идва само в размер 55 инча с QLED дисплей, който покрива 120% от гамата на NTSC и поддържа Dolby Vision и HDR10+. Рамките са сведени до минимум, а съотношението екран-към-тяло е 95.7%. OnePlus TV ще дойде в два варианта – Q1 и Q1 Pro.

Разликата между двата ще е в звуковите им възможности, като и двата ще имат говорители с мощност от 50W, но Q1 ще има статични 4 говорителя, а Q1 Pro ще разчита на саундбар с 8 говорителя, който автоматично ще се показва и скрива, когато телевизора не се ползва. Механизмът е тестван за 100 000 активации и се нуждае от 7.2 секунди, за да се отвори. Идеята е телевизорът да изглежда естетически от всяка страна.


Устройството идва с модифициран интерфейс на Android TV, който ще поддържа управление през Google Assistant и Amazon Alexa. В комплекта има и дистанционно, което наподобява това на Apple TV и се зарежда през USB-C. Продажбите започват на 28 септември в Индия на цени от 69 900 рупии (905 евро) за Q1 и за 99 900 рупии (1292 евро) за Q1 Pro. Засега не е ясно дали моделите OnePlus TV ще се появят в Европа.

Източник: OnePlus

Препоръчани оферти