OnePlus ще представи нова екранна технология (ново)

Ново (13.01 12:30) Както очаквахме, наистина компанията анонсира новата си технология за 120-херцов (Hz) дисплей, който е разработен съвместно със Samsung и вероятно ще се появи в OnePlus 8. Този OLED панел разчита на отделен чип за определяне и компенсация на движенията „MEMC“ (motion estimation / motion compensation), който спомага за добавянето на допълнителни кадри и постигане на плавни анимирани ефекти и видео съдържание. Потребителите ще могат да изключват тази функционалност в настройките.

Панелът, който очакваме да бъде използван в OnePlus 8, може да достигне пикови нива на яркост от 1000 нита при възпроизвеждане на HDR съдържание. Освен това са налични честота на засичане на допир от 240 Hz и поддръжка за 10-битов цвят. От споделеното от компанията изображение се вижда част от смартфон със селфи камера поставена в подвижен механизъм, както и разположението на отделния чип.

Източник: The Verge

Оригинален текст (13.01 09:05) OnePlus организира събитие в Китай, което ще се проведе днес (13 януари), а на него компанията ще представи нова екранна технология. Освен постера за събитието на този етап няма допълнителна информация за естеството на новата разработка. Възможно е да става дума за първите решения на компанията с честота на опресняване 120 херца (Hz).

Според някои слухове дори е възможно да бъдат анонсирани новите устройства от серия OnePlus 8, което обаче би означавало сериозна промяна спрямо традиционния цикъл, използван от компанията за премиери през май и октомври.

Все пак е доста по-вероятно да става дума именно за новини около ползването на панели с честота на опресняване 120Hz. Компанията изглежда отдадена на този тип решения, а наскоро съоснователят ѝ Карл Пей дори заяви, че всичките ѝ бъдещи модели ще са с екрани с честота на опресняване от поне 90Hz.

Източник: Weibo