OnePlus вече няма да инсталира Facebook в телефоните си

OnePlus вече няма да инсталира Facebook в телефоните си

През лятото OnePlus започна да инсталира предварително в телефоните си услугите и приложенията на Facebook, което разгневи много нейни потребители. Приложенията можеха да бъдат деинсталирани, но не и услугите на социалната мрежа (Facebook Application Manager, Facebook Installer и Facebook Notification Service), за които беше възможно само да бъдат деактивирани.

За щастие компанията е чула недоволните и според информация за сайта Input в обозримо бъдеще няма да добавя нежелания софтуер в устройствата си. Това се отнася и за новия OnePlus 8T, в който е инсталирано само приложението на Netflix, но при желание то може лесно да се премахне. Засега обаче компанията не потвърждава, че завинаги спира своето партньорство с Facebook.

За съжаление засега не е ясно дали услугите и приложенията на Facebook ще бъдат премахнати от телефоните на OnePlus, в които те са били предварително инсталирани като OnePlus Nord, 8 и 8 Pro. Приложенията могат да се изтрият, но източник на сайта посочва, че ситуацията е по-сложна и няма лесен начин за премахване на услугите на Facebook от тези телефони. Това обаче не е невъзможно с ползването на тези указания от XDA-Developers.

Източник: Input