Опаковка потвърждава пълните спецификации на HTC Desire 12

Опаковка потвърждава пълните спецификации на HTC Desire 12

Само преди няколко дни популярният потребител на Twitter Ивън Блас (@evleaks) пусна информация за предстоящата премиера на бюджетния HTC Desire 12. Междувременно сайтът Android Authority успя да се сдобие с опаковката на устройството, която потвърждава част от изнесените от Блас спецификации. Според нея Desire 12 ще предлага 64-битов процесор на MediaTek, 3 GB оперативна памет и 32 GB памет за приложения, като тя ще може да бъде разширявана чрез microSD карти.

Дисплеят ще е 5,5-инчов със съотношение 18:9, а резолюцията му ще е HD+ (1440x720 пиксела). Задната камера на устройството е с резолюция 12 мегапиксела и е в състояние да записва FullHD видео, докато камерата за селфита е 5-мегапикселова. Батерията на телефона пък е с капацитет 2730 mAh. Появата на опаковката означава, че премиерата на HTC Desire 12 предстои съвсем скоро, а повече информация вероятно ще получим по време на мобилния конгрес в Барселона.

Източник: Android Authority

  • Ами всъщност ако дизайнът е кадърен, това се очертава като доста компактен телефон. Единствения такъв на пазара в момента е LG q6, но той е с фул ХД+ екран. Резолюцията не е проблем, нито чипсета на Медиатек. На ХТЦ проблемът им е в цените. Китайска пръчка с тези параметри струва 110 долара, ХТЦ-то ще е поне 400 лв. LG Q6 може да са намери под 400 лв и вероятно е с по-добри характеристики.
    ipolit