Opera тества портфейл за криптовалути в мобилния си браузер

Оpera започна тестове на дигитален портфейл за криптовалутата Ethereum в своя мобилен браузър за Android. По този начин Opera стават първия значим разработчик, който вкарва подобна услуга в такова приложение. Потребителите имат опцията да импортират съществуващ портфейл или да създадат нов. След това те имат възможност да изпращат и получават пари директно от самия браузер, както и да правят онлайн покупки при търговци, които приемат криптовалути.

Към момента Ethereum е втората по популярност криптовалута в глобален мащаб, а е избрана именно тя, защото се радва на голям интерес от разработчиците, които са създали разнообразни приложения и услуги на базата й. Такова приложение е играта CryptoKitties, чиито дигитални котки също могат да се съхраняват в браузъра. Opera обещава по-късно да добави и поддръжка за други криптовалути.

Източник: Еngadget

  • В крипто света нещата яко се развиват, макар че да не си личи по цените напоследък... Но технологично и регулационно криптото все повече навлиза в ежедневието. В момента е чудесна възможност човек да се образова и да тества. Има много проекти, които дават безплатни койни за да задвижат продукта си - например миналата седмица българската LockTrip дадоха по 12$... Всеки, който иска да получи койни от различни крипто проекти може да види този сайт: airdropalert.com
    bez.syanka.na.samnenie
  • XVG;)
    frank zappa