Opera закри своята VPN услуга

Opera обяви, че от края на месеца закрива своята мобилна VPN услуга. Тя бе стартирана преди две години и предлагаше опция да избирате между различни държави за вашето виртуално местоположение, както и вграден софтуер за блокиране на реклами. За потребители с iOS пък се предлагаше и платен вариант, който осигуряваше по-висока скорост, двойно повече опции при избор на държава и техническа поддръжка.

Потребителите на платения Gold вариант ще получат една безплатна година с идентичната по функционалност услуга SurfEasy Ultra, която бе използвана и като база за VPN-а на Opera. Потребителите на безплатния вариант пък ще могат да получат отстъпка от абонамента SurfEasy Total VPN. Интересното в случая е, че Opera закрива само мобилната VPN услуга, а тази за настолни компютри в браузъра Opera ще продължи да се предлага.

Източник: PC World

  • В новината има неточност - остава възможно ползването на VPN в БРАУЗЪРА Опера, а не на десктоп въобще. Един десктоп VPN клиент ти покрива целия трафик, а не само този в браузъра. Аз съм прекарал целия си браузър трафик през Opera VPN и съм доволен. Най-малкото има избор между четири локации, и ако някой видео стрийминг, например, не тръгне читаво през една локация, през друга ще тръгне. Или след един рестарт сървърите са сменени и съответно отново огромен шанс за успех. А българските "кирливи" доставцичи все ще имат проблем вечерно време, ако миръра на някоя видео услуга не им е бутната в колокейшън център в София.
    labaling