Oppo и Xiaomi демонстрираха смартфони с вградена под дисплея камера

Oppo и Xiaomi демонстрираха смартфони с вградена под дисплея камера

Oppo продължава да ни изненадва с иновативните си технологии по отношение на смартфоните, като демонстрира първата вградена под дисплея камера. Компанията направи това чрез кратък клип в Twitter, като в него виждаме прототип на устройство с извит екран. При отваряне на приложението за камерата в горната част на дисплея е видима тъмна лента, което е необходимо за нормалното функциониране на вградения сензор.

Редица компании се готвят да въведат подобна технология, но Oppo е първата, която я показва в действие. Очаква се първото устройство, използващо иновативното решение да се появи до края на годината. Най-вероятно става дума за модела Find X2, който би трябвало да е следващият флагман на китайците. Според вицепрезидентът на компанията – Браян Шен, при този тип камери е много трудно постигането на същото качество, което предлагат външните.


Междувременно Xiaomi също демонстрира свое концептуално устройство с камера под дисплея и то в рамките на минути след Oppo. В случая става дума за прототип на дисплей, който е свъзан с Mi 9. Съоснователят на Xiaomi Лин Бин отбелязва, че новата технология ще е налична съвсем скоро. Не е изключено и двете компании да ползват един и същ доставчик за технологията в своите разработки.

Оферти на деня