И IEEE вдигна санкциите срещу Huawei

И IEEE вдигна санкциите срещу Huawei

Още една американска организация вдигна наложените ограничения на Huawei след включването на китайската компания в забранителния списък на американските власти. Това е IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), която обяви, че служителите на Huawei отново могат да подават доклади и проучвания за рецензиране от своите колеги.

Китайското подразделение на IEEE посочи в сайта си, че решението за премахване на ограниченията е взето след получаване на допълнителни разяснения от щатското търговско министерство. Сега служителите на Huawei могат да продължат да изпращат документи за публикуване и да участват в конференциите на IEEE.

Действията на асоциацията от миналата седмица предизвикаха силна реакция в китайската академична общност. Базираната в Пекин изследователска организация China Computer Federation (CCF) дори заяви, че ще прекъсне всяка комуникация с IEEE. Наскоро китайската компания се завърна в SD асоциацията, а освен това Mate 20 Pro отново бе включен в програмата за бета тестове на Android Q.

Източник: Reuters

Оферти на деня