Oppo патентова сгъваем смартфон с подвижна камера

Oppo патентова сгъваем смартфон с подвижна камера

Макар 2019 да е годината на първото поколение смартфони със сгъваеми екрани, нито един от големите производители все още не е започнал продажбите на своя дебютен модел. Това обаче не пречи на разработката на нови устройства и концепции в тази насока. Това доказва и заявка за патент на Oppo към WIPO. В нея виждаме скици и рендъри на модел, който разполага със сгъваем екран и камера в подвижен механизъм. Заявката е подадена през октомври 2018 и е доказателство за стремежа на компанията за постигане на устройство с тънки екранни рамки и без прорези и отвори в дисплея.

Екранът на смартфона се сгъва навън по подобие на Huawei Mate X, а подвижният механизъм на камерата ще позволява нейното използване в сгънато и разгънато състояние. В  изображенията са видими 3.5 мм жак за слушалки, отвор за високоговорител, хардуерни бутони за управление на силата на звука и включване. Интересно е, че портът за зареждане наподобва по форма на MicroUSB, което би било странно за устройство от такъв клас. Все още няма информация дали компанията ще реализира подобен модел.

Източник: WIPO

Оферти на деня

  • Само гледай да не го разгъваш и сгъваш много, че екрана...
    Отървахме се от подвижните развалящи се части, но алчнярите пак ги връщат.
    tzincbg
  • Готино изглежда. Дано най-после видим реално подобно устройство на пазара, независимо от кой производител. Ще ми бъде интересно да го разгледам на живо...
    Ванката