Oppo Reno 10x zoom ще струва 800 евро в Европа

Oppo Reno 10x zoom ще струва 800 евро в Европа

Китайската компания Oppo направи и европейска премиера на представените наскоро в Китай телефони от новата серия Reno. Най-интересният модел в нея без съмнение е Oppo Reno 10x zoom, който разчита на чипсет Snapdragon 855 и предлага 6.6" FHD+ AMOLED дисплей върху 93.1" от предната част. Откриваме още батерия с капацитет 4065 mAh, която се зарежда бързо чрез технологията VOOC 3.0, NFC, оптичен сензор за отпечатъци в дисплея, Dolby Atmos AC-4 звук, 8GB RAM и 256GB памет за файлове.

Както подсказва името на телефона, камерата му има интересни параметри. Тя включва 48МР (f/1.7) основен сензор Sony IMX586, 8МР (f/2.2) камера с ултра широкоъгълна оптика (120 градуса) и 13МР (f/3.0) сензор с перископна оптика за 6х телефото приближение. Компанията твърди, че устройството осигурява 10х хибридно приближение. Две от камерите имат и оптична стабилизация. Селфи камерата е с резолюция 16МР и е скрита в клиновиден подвижен механизъм, който прилича на перка на акула. В тази част се съдържа и LED светкавицата на основната камера, а освен това има светкавица и за предната.

Стандартното издание Oppo Reno предлага същата подвижна селфи камера и 48МР основен сензор, но той няма оптична стабилизация и е допълнен от 5МР сензор за дълбочинни ефекти. Сред другите характеристики откриваме и по-малък 6.4" FHD+ AMOLED дисплей, чипсет Snapdragon 710, сензор за отпечатъци в дисплея, батерия с капацитет 3765 mAh и стандартен жак за слушалки, какъвто липсва в Reno 10x zoom. По отношение на паметта откриваме 6/8GB RAM и 128/256GB памет за файлове.

Третият нов модел се казва Oppo Reno 5G и на практика той е базиран на 10x zoom, като добавя и 5G възможности за връзка. Устройството ще се предлага от оператори в Швейцария, Обединеното кралство, Сингапур и Австралия от май на цена 900 евро. Oppo Reno 10x zoom ще се появи на пазара през юни и ще струва 800 евро, а нормалното издание ще е на цена 500 евро и ще се продава от 10 май във Франция, Холандия, Италия, Испания и Полша. Reno 10x zoom и Reno 5G получават и международна гаранция, която ще позволи сервизирането им във всяка страна, в която Oppo присъства официално.

Оферти на деня

  • Заслужава си да се обърне внимание на тази китайска марка. Създават интересни телефончета, като лично на мен много ми допадна Reno 10x zoom.
    Ванката
  • Даа, китайците дълги години копираха, копираха , а сега вече става обратното :).
    julianjulian10