iFixit: Дисплеят на Galaxy Fold не е достатъчно защитен

iFixit: Дисплеят на Galaxy Fold не е достатъчно защитен

Едва ли има някой, който да не е чул за проблемите с редица от тестовите бройки на Galaxy Fold, които накараха Samsung да отложи за неопределен период пускането в продажба на модела. От компанията все още разследват различните сигнали, но специалистите от iFixit имат няколко теории за това откъде произлизат проблемите с първия смартфон със сгъваем екран. На първо място те припомнят, че OLED екраните (каквито използва и Galaxy Fold) са по-лесно податливи на повреди спрямо LCD панелите, въпреки своите предимства по отношение на гъвкавостта и качеството на картината.

Затова е необходимо тяхното херметическо запечатване, тъй като дори малки прашинки могат да доведат до повредата им. Те са и много чувствителни на кислород и влага. Samsung използва гъвкави OLED панели, но според iFixit не прилага адекватна защита срещу навлизането на външни обекти в сгъвката между задната част на екрана и пантите. Именно това най-вероятно е причината за проблема с тестовото устройство, предоставено на The Verge. На неговия екран първоначално се е появила лека издатина, преди тя да доведе до дефектирането му.

Друг потенциален проблем на сгъваемото устройство е този, че OLED екраните са чувствителни на натиск, и макар от Samsung да твърдят, че са тествани от роботи за над 200 000 сгъвания, това не е атестат за тяхната здравина при нормална употреба. Роботите прилагат равномерен натиск върху устройството и не натискат дисплея, а хората хващат устройството за дисплея в процеса на сгъване и разгъване, което може да доведе до повреди в дългосрочен план.

Източник: iFixit

Препоръчани оферти

 • Важното е, че се опитват, за което ги поздравявам! Не бих отказал да ми подарят един Фолд, нищо, че няма да види бял свят...😜
  Ванката
 • Ето, че конкуренцията да си пръв и най най има своите недостатъци. Само малко по-добър да беше и щеше да си се продава и хората да проклинят най-зле похарчените $2000 в живота си, само по ремонти.
  tzincbg
 • Няма проблем със превода... само с интелекта зад него."тъч скреен... диспплей(множествено число)... алтаф... Тамън... найстина... й...й...й..."... речника яко е забил в тъча.
  AVKansazov
 • Барем, да го беше редактирал този превод!
  mrazko
 • Първите тъч скреен телефони бяха същия т***к. Използваха още пластмасови диспплей, който след половин година в джоба телефонът нищо не се виждаше, чуствителността на тъч скреен беше много кофти по няколко пъти трябваше да се натиска като алтаф и не знаеш дали телефона е забил или тъча не беше отчел. Рамките около дисплеят заемаха брутално голямо количество % от предната част на телефонът. Видимостта на слънчева светлина беше много трудна. Тамън оправиха проблемите и минаха няколко години и вече е време за промяна найстина гъвкавите дисплей са бъдещето. Часовници/гривни ставащи на телефони, таблети на телефони и разни други устройства. До 5 години може да изчистят повечето проблеми на сгъваемите диспплей и до 10 години да са купувани като сегашните смарт телефони с нормални дисплей.
  LOVECAT