Oppo също има технология за безжично зареждане при 30W

Oppo също има технология за безжично зареждане при 30W

OPPO представи три нови технологии за бързо зареждане на смартфони - 65W SuperVOOC Fast Charge 2.0, 30W Wireless VOOC Flash Charge и VOOC Flash Charge 4.0. Първата от тях ще дебютира с предстоящия модел на компанията – Reno Ace и предлага зареждане при мощност до 65W. Благодарение на нея е възможно пълното зареждане на батерия с капацитет 4000 mAh за 30 минути, като е обратно съвместимa с технологиите SuperVOOC и VOOC Flash Charge. За по-високата производителност се разчита на полупроводници от галиев нитрид (GaN), а освен това са добавени пет защитни слоя в зарядното, кабела и смартфона.

Новата технология за бързо безжично зареждане Wireless VOOC Flash Charge предлага мощност до 30W, като по този начин се изравнява с решението Mi Turbo на Xiaomi, което беше представено миналата седмица. Система на OPPO зарежда батерия с капацитет 4000 mAh в рамките на 80 минути спрямо 69 минути при Mi Turbo.

От компанията споделят, че температурата се контролира, за да не надвишава 40 градуса по Целзий, а освен това са налични специално разработен чип и защита от пет слоя, която предпазва от прекомерно зареждане. Технологията зарежда при напрежение от 20V-1.5A, но поддържа и мощности от 5W и 10W, като избора се извършва чрез настройка в реално време според състоянието на компонентите. Новото решение ще дебютира скоро с някой от бъдещите модели на компанията.

VOOC 4.0 предлага жично зареждане с мощност до 30W и е предназначена за по-достъпните модели на компанията. Чрез новата технология е възможно зареждането но 100% на батерия с капацитет 4000 mAh за 73 минути, което е с 12% по-бързо от предходното поколение. Последните 10% от капацитета на батерията биват зареждани по-бързо от обичайното чрез използването на оптимизиран VFC алгоритъм. От Oppo са намалили вътрешното съпротивление на цялата система, което ограничава генерирането на топлина.

Източник: Oppo

Оферти на деня