Xiaomi представи технология за безжично зареждане при 30W

Xiaomi представи технология за безжично зареждане при 30W

Xiaomi представи новата технология за бързо безжично зареждане Mi Charge Turbo, която е с мощност до 30W, което е сериозно подобрение спрямо наличното решение при Mi 9, позволяващо зареждане при 20W. Според Xiaomi чрез новото решение, което ще е налично в Mi 9 Pro 5G, ще е възможно безжичното зареждане на батерия с капацитет 4000 mAh до 50% за 25 минути и до 100% за 69 минути.

За постигането на тази мощност ще е необходима специално зарядно с активно охлаждане, а освен това ще е налично и смарт зарядно с мощност до 20W. Второто автоматично проследява и настройва зареждащите намотки спрямо позицията на смартфона, като се очаква аксесоарите да бъдат налични с дебюта на 5G смартфона. Междувременно китайците работят върху дори по-мощна технология за безжично зареждане при 40W.

Xiaomi представи и технология за бързо обратно зареждане с мощност 10W, докато при модели на други производители мощността в този режим достига до 5W. Компанията формира и нов консорциум за развитие на технологиите за безжично зареждане заедно с няколко други китайски фирми.

Източник: Xiaomi

Оферти на деня