Oppo ще представи първия смартфон с Gorilla Glass 6

Oppo ще представи първия смартфон с Gorilla Glass 6

Само преди две седмици Corning представиха новото поколение закалено стъкло Gorilla Glass 6. Според неговите създатели то e два пъти по-издръжливо от петата версия, а в тестовете е издържало 15 изпускания от височина 1 метър, без да се счупи. Досега нямаше информация в кое устройство ще го видим първо, но според съобщение ма Corning първият модел с новия материал ще е флагман на китайската компания Oppo. Не знаем за кое устройство става дума, но телефонът ще бъде представен в близките седмици. Наблюдатели считат, че най-вероятно става дума за модела R17, защото Oppo досега използва новите модели Gorilla Glass именно в устройствата от тази продуктова серия.

Източник: Corning

 • Оригиналния за: SAMSUNG S8 plus, не мога да кажа, че е отврат ,защото не е. Уникален е и не се различава от стъкления по нищо. Като го поставиш, не си личи че го има. Ако си ползвал някой китайски "ментак", тогава мога да се съглася, че е отврат.
  maniaka_slr
 • Не. Просто част от пратките идват бързо, защото по щастлива случайност хващат по-скорошен полет.
  tzincbg
 • Найлона е отврат. Едвам го изтраях на моя mate 10 pro. Нилкин си е идеал. И забелязвам, че китайците от Али доставят вече до 10 дена повечето пратки... Стъклото ми дойде точно за седмица.
  Вито
 • За този телефон, няма читав стъклен протектор. Аз съм с оригиналния (мек найлонов). Най-доброто решение.
  maniaka_slr
 • Е стъклен протектор отгоре и няма разлика в усещането.
  tzincbg
 • [Quote]Ако не се драска - се чупи лесно. Ако не се чупи - драска се лесно.[/Quote] За съжаление това е положението. А щом това го рекламират като нечупливо, вероятно по-лесно ще се драска. Което за мен май е по кривия вариант, защото мой телефон никога не е виждал протектор. Всъщност част от проблема идва от това, че производителите искат супер тънки стъкла.Ако са малко по-дебели, биха могли да са по-здрави.
  board
 • Евтин плексиглас и няма грижи. Със стъклен протектор отгоре си е идеално. Стига да не го засилиш качен на някоя пейка, издържа, чупи се само протекторът.
  tzincbg
 • Правя, разбира се разлика щом съм учил физика и имам богата обща култура и т.н.. Казвам само, че са прехвалени. На мен ми е ясно кое какво е ама щом го хвалят, че не се чупи така лесно, а при моя се счупи така "гротестно", значи не става за това, за което го рекламират. А след като си си купил протектор и вместо дадения протектор да го защити, успява да го счупи значи не струва. А това са много пари, защото не може да се смени стъклото само, а трябва всичко да смениш.
  maniaka_slr
 • Винаги ще е едното за сметка на другото: Ако не се драска - се чупи лесно. Ако не се чупи - драска се лесно.
  centur
 • [Quote]Всяка нова версия е по-зле от старите...[/Quote] Като се замисля и аз ползвах Нокиа 808 няколко години без протектор. Има една трудно забелязваща се драскотина над слушалката. Едва като спрях да я ползвам ѝ сложих една матова лепенка, не за друго, щото тъкмо навлизах в недрата на алиекспрес и поръчах за спорта...
  Вито
 • Надявам се,че правите разлика между твърдост и чупливост ;) Стъклото е твърдо ( повече от желязото ), но много чупливо,а при желязото е обратното (beer)
  Боби13
 • Когато имах Samsung S6 edge plus, Gorilla glass 4 се драскаше от нищо в джоба. Гаранционно поради пиксели в дисплея ми смениха предната част на телефона и пак същото. Абсолютен боклук беше това стъкло. Сега пък с Gorilla glass 5 (Samsung S8 plus) нямам този проблем, а друг: прекалено крехко стъкло. Телефона падна от 30см върху ламината вкъщи страничо върху протектора (алкантара), и от натиска на протектора се пукна прехваленото им стъкло. Пълна пародия. Не се научиха тия смотаняци от Samsung (и други производители) , че тая Gorilla glass е въздух без налягане, ако така мога да се изразя иронично към тях.
  maniaka_slr
 • Всяка нова версия е по-зле от старите...Имам едно дърто HTC 8x, купуван 2012г., никога не е имал протектор, след мен жена ми го ползва, в чантата с червилата и другите боклуци, няма нито една драскотина!Новите не дават да ги пипнеш, веднага се драскат.
  alphaleader
 • Аз със стъклата на Нилкин нямам драскотини нито под ъгъл, нито зад ъгъл... Тая горила е май една реклама само.
  Вито
 • И всички по Земята гледат дисплея под определен ъгъл и специфична светлина ;)
  Боби13
 • Galaxy S8 - като го погледна под ъгъл на специфична светлина се виждат купища микро драскотини. Галакси С7 2но повече ползван няма ни една...
  zlostorko