Появи се информация за Reno 2

Появи се информация за Reno 2

Миналата седмица Oppo потвърди, че по-късно през настоящия месец ще представи второто поколение на серията Reno, като сред моделите ще има такъв с 20-кратен зуум. Седмица преди официалното представяне на устройствата компанията споделя малко информация за стандартния вариант Reno 2, който междувременно се появи и в TENAA, откъдето можем да допълним картината. Смартфонът ще предложи чипсет Snapdragon 730G, който представлява подобрена версия на Snapdragon 730 с 15% по-висока производителност на графичния ускорител.

Чипсетът е насочен към смартфони, предназначени за гейминг, и включва функционалност против измами в играта, премахва накъсванията, добавя мениджър за латентността при Wi-Fi връзка и HDR при гейминг. Към това от Oppo ще добавят своята технология „Frame and Touch Boost“ за подобрено представяне. Налични са още 8GB RAM, 256GB памет за файлове, батерия с капацитет 4000 mAh и поддръжка за технология за бързо зареждане VOOC 3.0.

Oppo Reno 2 ще включва още AMOLED дисплей с диагонал 6.55 инча, резолюция Full HD+, вграден скенер на отпечатъци и съотношение екран към тяло 93.1%. Това е възможно поради наличието на селфи камера в подвижен механизъм. Основната камера е четворна (48MP + 13MP + 8MP + 2MP), а предната е с 16-мегапикселов сензор, като е налично и 2-кратно приближение. Смартфонът предлага още 3.5 мм жак за слушалки, като към момента това са всички налични детайли за него. Официалната премиера на новата серия ще бъде на 28 август.

Източници: Oppo, TENAA

Оферти на деня