Huawei потвърди, че ще представи нов чипсет Kirin на IFA

Huawei потвърди, че ще представи нов чипсет Kirin на IFA

През последните няколко години Huawei използва изложението IFA в началото на септември в Берлин, за да представи своя следващ флагмански мобилен чипсет, и по всичко личи, че компанията ще направи това и тази година. Huawei публикува в Twitter кратък тийзър, с който ни приканва да "преосимислим еволюцията", докато следващият чипсет Kirin ни "вкарва в бъдещето." Събитието е на 6 септември.

В краткото видео се вижда и името 5G, което подсказва, че решението ще поддържа и мобилните мрежи от пето следващо поколение. Засега не е ясно дали 5G възможностите ще са вградени в чипсета, или той ще бъде комбиниран с допълнителен модем. От известно време се говори, че името на чипсета ще бъде Kirin 990 и той ще се появи първо в моделите от серията Mate 30.

Има слухове, че тя ще бъде представена още на 19 септември, но това ни се струва прекалено рано на фона на досегашната практика на компанията. Не е изключено тя да е решила да промени графика си, но поне засега няма никакви подсказки, че ще видим Mate 30 тогава, а не по някое време през октомври. Kirin 990 би трябвало да поддържа запис на 4K видео при 60fps, а освен това ще бъде добавен в сгъваемия Mate X.

Оферти на деня