Опра Уинфри рекламира Surface... от iPad

Опра Уинфри рекламира Surface... от iPad
Американската телевизионна легенда Опра Уинфри отново успя да влезе в технологичните новини. В нейния ежегоден списък на "най-любимите неща" за 2012 се появи новия таблет на Microsoft. Дотук добре. Находчиви читатели обаче откриха с изненада, че Опра е публикувала от iPad съобщението в Twitter за това колко много харесва новия Surface и как вече е закупила 12 броя за коледни подаръци. Разкритието се появи поради факта, че някои клиенти за Twitter все още успяват да идентифицират вида на устройството, от което е направена съответната публикация.

Шегаджии веднага подметнаха, че Опра просто още не е успяла да прехвърли всичките си контакти и другата информация от iPad-a си на своя нов Surface. Разбира се, медийна личност като Опра Уинфри сигурно има много асистенти и управлението на присъствието й в социалните мрежи може да поверено на някой от тях, който не е задължително да ползва Surface.

Както е известно, от няколко години насам Опра публикува преди Коледа списък със своите любими продукти за годината, а статистиката показва, че публикуването на дадена джаджа в "Списъка на Опра" понякога води до увеличаване на продажбите на съответното устройство с до 600% в САЩ, където Уинфри се радва на невероятна популярност и доверие сред широки слоеве на населението. В този контекст е редно да припомним, че Microsoft не са първите, които ползват услугите на телевизионната звезда за своя реклама. iPad също присъстваше в списъците на Опра Уинфри през 2010.

http://techcrunch.com/2012/11/19/oprah-tweets-her-love-for-microsoft-surface-using-an-ipad/