Още детайли за Google Pixel XL 2

Преди дни Android Police ни показа как ще изглежда следващото поколение на смартфона Pixel XL и видяното определено ни хареса. Твърди се, че устройството ще е дело на LG и ще предложи 6” безрамков AMOLED дисплей, а докато чакаме премиерата му през есента, от сайта XDA Developеrs публикуваха повече детайли за неговите софтуерни особености. От публикацията става ясно, че Pixel XL 2 ще предложи функцията Always-on display, която ще позволи на екрана на телефона да показва полезна информация дори и когато устройството е заключено.

Подобна добавка вече присъства във флагманските модели на LG, а освен това наскоро се появиха индикации, че Google работи по добавянето на поддръжка за нея в Android O. Вече разбрахме, че Pixel XL 2 ще има сензори в страничната рамка, които ще поддържат извършване на различни действия чрез стискането й подобно на функционалността в HTC U11. Както и при него тази екстра ще може да се ползва за бърз достъп до Google Assistant при изключен дисплей, като компанията е добавила и възможност за настройване на силата на натиск, за да могат потребителите да я настроят според предпочитанията си.

Очаква се Google да добави и допълнителни възможности като например спиране на звука при входящи обаждания. Компанията се кани да осигури и повече опции за персонализиране на цветопредаването на дисплея. Така например профилът sRGB ще бъде преместен от опциите за разработчици в настройките на екрана, а освен него ще бъде предложен и режим Vivid Colors. Сред другите очаквани промени влизат по-тъмна цветова гама на интерфейса, нов системен шрифт и нова easter egg изненада, която показва октопод в океан и няма връзка с все още неизвестното име на Android O.

Източник: XDA Developеrs

  • Вземи си външна!
    bachev31
  • Да направят батерията да държи поне 2 дена, нито искам да си стискам рамката на телефона нито ми трябва сензор за отпечатъци. Сложно е явно..(no)(no)(no)
    NasP
  • Съгласен съм с теб. Допускам, че в скоро време някой ще рискува и с подходяща маркетингова стратегия ще добави някакъв съвсем лек отварящ се клавиатурен панел зад 6-инчовия "телевизор", като на Nokia Communicator (ако ги помниш).. Лаптоп в джоба.. Кой знае..
    bauntybg