Още един производител подготвя смартфон с 200MP камера

Още един производител подготвя смартфон с 200MP камера

През последните години Samsung въвежда редица иновации по отношение на сензорите за камери, предназначени за смартфони и други портативни устройства. Така например, компанията е единствената засега със 108-мегапикселов сензор.

Междувременно преди няколко месеца се появи информация, че корейците подготвят и 200MP сензор, който може да дебютира със смартфон от китайски производител. Този продукт все още не е представен официално, а слуховете сочат, че въпросният китайски производител е ZTE.

Сега нови данни сочат, че Xiaomi вече разработва флагмански модел с 200MP сензор. Според слуховете той е 1/1.37“ и с модел S5KGND. Той може да включва решения за сливане на 4 пиксела в 1 и на 16 пиксела в 1. В първия режим кадрите са с размер 50MP, а във втория – 12.5MP.

Пикселите са с големина 1.28 микрона, което е значително по-малък размер от този на ISOCELL GN2, който предлага пиксели с размер 2.8 микрона при сливане на четири пиксела в един. Бъдещият сензор ще може да заснема видео в резолюция 16K. Това обаче не е по силите на който и да е от настоящите ISP.

Източник: IT Home

  • Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! Този коментар към мен ли беше адресиран или към Самсунг?
    Spikul
  • Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
    b0bb0
  • 200 МР е добре, но сензорът е малко по-малък от сегашния 108 МР с размер 1/1,33 инча.
    Spikul