Още компании се включват в Peer-to-Peer Transmission Alliance

Още компании се включват в Peer-to-Peer Transmission Alliance

В началото на годината три от най-големите производители на смартфони в Китай и в света - Oppo, vivo и Xiaomi, обявиха старта на новия си протокол за безжично споделяне на файлове. Зад него стои организацията „Inter-Transfer Alliance Group“, чието международно название е „Peer-to-Peer Transmission Alliance“.

Още тогава беше обявено, че към него могат да се присъединят и други производители, а сега това е факт. OnePlus, Realme, Meizu и Blackshark обявиха официално, че се включват в алианса. OnePlus и Realme са част от компаниите в групата BBK, в която са още Oppo и vivo. BlackShark пък е филиал на Xiaomi.

Припомняме, че технологията позволява бърз безжичен трансфер на файлове между устройства с Android. Протоколът използва Bluetooth за сдвояване на устройствата и постига скорости до 20 MB/s, за което се разчита на технологията Wi-Fi P2P (peer to peer). Международното название на сдружението е „Peer-to-Peer Transmission Alliance“, а към него могат да се присъединят и други производители. От Xiaomi споделят, че новата технология вече е достъпна в MIUI 11, като е част от услугата Mi Share.

Източници: Weibo (1), (2), (3), (4)