Вече има jailbreak за новата iOS 13.5

Вече има jailbreak за новата iOS 13.5

Броени дни след излизането на iOS 13.5 за софтуера вече има решение за jailbreak, което е дело на хакерската група Unc0ver. Според информацията на Wired то работи с iOS 11 или по-нова версия и е базирано на нова zero day уязвимост в платформата, която не води до по-бързо изчерпване на батерията на устройството и не пречи на ползването на услуги на Apple като iCloud, Apple Pay и iMessage.

Освен това групата твърди, че тяхната разработка запазва защитата на потребителските данни и не подкопава сигурността на системата, която не позволява на приложенията да получат достъп до информация, до която на трябва да имат такава. Ранните реакции показват, че софтуерът работи както се очаква от него, но общността не е имала достатъчно време да проучи напълно твърденията на Unc0ver.

Източник: Wired

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Доближава андроид почти - става все така бъгав, от време на време бавен и почти толкова несигурен и незащитен.

    Друг е въпросът, че jailbreak беше едно време - сега дали и 0.1 процента от хората прочитат за него, и може би една десета от тези пък се пробват да го направят и сигурно половината от тях пък се отказват - така че, не - не мисля, че хората ползвайщи айфон искат андроид ;)
    radko89
  • Че е пропуск в сигурността, пропуск е. Но важното, което трябва да се знае е, че ти доброволно си правиш джейлбрейк на телефона ако искаш, а не, че някой може да ти джейлбрейкне заключения телефон и да има достъп до него.
    Сега четох инструкциите за джейлбрейк. Трябва ти задължително Mac устройство, първо сваляш на него някакво приложение, после правиш някакви команди, въвеждаш си Apple ID-то. След това свързваш телефона, трябва да въведеш още няколко пъти по време на процеса ID-то си, след това прехвърляш файла на телефона, от там още няколко пъти въвеждане на ID-то и след няколко рестарта и няколко команди вече телефона ти е с джейлбрейк. Което означава, че можеш да сваляш платени приложения безплатно, теми и разни модове, с които да “освежиш” изгледа на ОС.
    И пак казвам, пропуск на Apple е, но от това губят те, а не потребителя, който доброволно прави цялата тази процедура на телефона си.
    iWolff
  • -
    npet
  • Андроид феновете какво ги грее джейлбрейка на iOS ще атакуват ли?


    Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro
    kanar
  • То си пише в новината. Разбили заключването на айфон. Ама трябва да знаеш буквите. Не става иначе.
    Вито
  • Толкоз за най-защитените. Хахахахахаха напъни малко кофата какво си написал
    Dan4o13
  • Толкоз за най-защитените.
    Вито