Още Linux телефони от Motorola

Още Linux телефони от Motorola
Motorola продължава с подкрепата, която оказва на Linux. Компанията представи три нови GMS устройства, които работят с отворената операционна система и които за жалост отново ще са предназначени основно за азиатския пазар. От трите телефона Motorola A910 е топмоделът - освен присъствието на WiFi възможности може да се открие и достатъчно гъвкава, базирана на Linux, платформа. Спецификацията включва технологията UMA (Unlicensed Mobile Access) за достъп до GSM и GPRS през WLAN (802.11b/g), 1.3МР камера със светкавица, синхронизация чрез MotoSync, Bluetooth, слот за TransFlash карта, многозадачна работа и други. Телефонът ще се появи в продажба през първото тримесечие на следващата година.
Motorola A728 е с базови характеристики и предлага интелигентна система за разпознаване на ръкописен текст, поддръжка на SyncML, гласово набиране, Yahoo! Messenger, речник, POP3 е-mail, MMS, MP3 плеър, видеоплейбек и др. Според компанията телефонът вече се продава в Китай.
A732 ще се продава от третото тримесечие на тази година. Той е с плъзгаща се клавиатура, с която могат да се въвеждат и изписани с пръсти върху нея символи. Другите характеристики включват приложения за конвертиране на глас в текст и обратното, Bluetooth, VGA камера, TransFlash слот, MP3 плеър и др.