Още неяснота около съдбата на LG Rollable

Още неяснота около съдбата на LG Rollable

След като научихме, че LG Electronics обмисля да напусне бизнеса със смартфони се появи и информация, че бъдещето на LG Rollable е неясно. Междувременно по време на CES от компанията споделиха, че смартфонът с навиващ се екран ще бъде представен тази година.

Сега нови данни от източници на Yonhap сочат, че корейците са информирали доставчиците си на компоненти, че разработката на устройството е спряна. Сред тях е и китайската BOE, която трябваше да произвежда екраните за телефона. Те от своя страна ще изискват компенсации за вече извършената работа.

В отговор за The Verge от компанията отрекоха, че проектът LG Rollable е спрян и добавят, че решението за бъдещи мобилни продукти не е финално. Това обаче не е еднозначно с потвърждение, че телефонът все пак ще се появи тази година.

LG Rollable е част от Explorer Project, с който от компанията си бяха поставили за цел да създават иновативни устройства. Всичко това обаче е под въпрос, тъй като е възможно LG изцяло да се раздели с мобилното си подразделение или сериозно да ограничи дейността му.

Източник: Yonhap