След голяма пауза HBO Европа продуцира нов български документален филм

След голяма пауза HBO Европа продуцира нов български документален филм

Българското представителство на HBO обяви, че след близо 10 годишна пауза HBO Европа ще продуцира нов български документален филм, който от 23 март ще бъде достъпен в HBO и HBO GO едновременно в 13 държави от Централна и Източна Европа.

Филмът “Тихо наследство” на режисьора Петя Накова е посветен на Таня Димитрова – жестомимичният преводач, който всички познаваме от превода на новинарските емисии на различни български телевизии. От описанието става ясно, че ще видим история за семейството на Таня през труден период от живота им.

Таня Димитрова е отдаден терапевт в своя образователен център за глухи деца. Тя влага сърце, сили и енергия в работата си с малки деца с кохлеарни импланти - устройства, които им помагат да чуват. След рехабилитацията тези деца да имат равен шанс за реализация в масови училища като всички други.

Филмът е копродукция на HBO Европа и Контраст Филмс, а музиката е дело на Георги Стрезов. HBO България напомня, че има два оригинални български документални филма – "Бетонни фараони" и "Хотел Рай", а в HBO GO има отделни специални секции с документалистика с над 280 заглавия.