Още снимки на iPad mini

Още снимки на iPad mini
Снимки на легендарния iPad mini не виждаме за първи път, макар и все още да нямаме ясен знак от Apple дали подобно устройство наистина съществува и кога ще го видим. Поредната порция изображения пристига благодарение на китайския сайт BoLoPad и от тях можем да научим някои подробности за устройството. Единственият факт, който може би потвърждава, че тези снимки са на същото устройство, е, че те до голяма степен съвпадат с информацията, която имаме до момента, и с изображенията, които сме виждали.

Таблетът е с 7,85" дисплей и алуминиев корпус, който изглежда като всички устройства от портфолиото на Apple. От едната страна са разположени бутони за регулиране височината на звука, а от горната страна на корпуса се намира бутонът за зaключване, заедно с изхода за слушалки. Отпред таблетът изглежда съвсем като iPad - с широка черна рамка около дисплея. Сред иконите на екрана има някои по-особени, като тази за времето, която е на китайско приложение. Това може би означава, че устройството все още е само с прототипен основен екран или че работи с iOS 5 и има инсталирано допълнително приложение за времето.

 • Миналата година по това време някъде бях в Барселона. Имаше доста туристи, който използваха айпадите си за камери и щракаха доста с тях. Онзи ден гледах едно филмче за Манчестър и там горе долу беше същото положение- масово туристите снимат с таблетите си. Мъка, немъка, явно пести доста време. :)
  makeno
 • Лично аз не снимам с айпада не ми е удобно, но ми казаха, че било голям хит сред тинейджърите да се снимат. Приятел скоро е бил във Франция и там било много модерно...:)всеки вадел новия айпад да се щракат...:D Плюс това видеото на айпад 2 е ужасно.:D п.п. Ето снимки от айпада :D видеото не го компресира достатъчно за да се постне в сайта после, ще си поиграя...
  Ванката
 • А, не се извинявай... Я сподели как и колко е удобно да държиш продължително таблет, за да снимаш видео?
  vladovn
 • Извинявам се имам проблеми с айпада и за това забравих да сложа отметка. http://www.digital.bg/novini/8-неща-от-които-ipad-mini-се-нуждае-за-да-е-уникален-news35720.html
  Ванката
 • Каквото и да снимаш с таблет, трябва да си мазохист. Една фронтова камера е достатъчна. Не знам от къде си го копнал това, обаче автора не е много в час.
  vladovn
 • Според мен при телефоните широкия екран е много важен, защото така се получава максимално голям екран при минимална ширината на телефона, за да се ползва удобно с една ръка. Поради тази причина избрах телефон с 720р дисплей. Но при таблетите нещата не седят точно така, защото ширината не е толкова важна. Не твърдя, че 4:3 е по-добра пропорция от 16:9, но просто не смятам никоя от тях за категорично предимство. Около месец ползвах един galaxy tab 10.1 с да ти кажа точно за браузване не ми се стори подходящата пропорция, при лендскейп идва прекалено широк, а при портретен прекалено тесен. Най-малкото погледни на широкоекранния ти монитор, при колко сайта остават празни полета от страни. Както и да е, всеки с предпочитанията си, за мен определено това не е нещо решаващо. @Бабанка нека първо нашите оператори пуснат LTE, пък после ще мислим да го има в таблетите ;) Другите неща без проблем ще ги покрие, като оптимизации, живот на батерията, геймърска платформа... Епъл са си много силни.
  board
 • 8 неща, от които iPad Mini се нуждае, за да е уникален: [Quote]1. 7-инчов iPad трябва да има 4G LTE Това е областта, която Google недооцениха. Nexus 7 е само с Wi-Fi връзка, което означава, че устройството няма да може да тегли данни от клетъчните мрежи. Малкият размер на iPad Mini ще донесе повече мобилност за любителите на iPad, и ако не се налага да разчита единствено на Wifi, устройството ще бие всичките си конкуренти. 2. Преправен iBooks App Поради по-малкия си размер, iPad Mini ще бъде перфектен за четене на книги. Приложението iBooks на Apple е доста добро, но потребителите все още предпочитат да използват приложението Amazon Kindle. Ето защо iPad Mini ще бъде отлична възможност за Apple да се концентрират върху представянето на подобрения в iBooks, както и да помислят за възможността за наемане и споделяне на книги. 3. Оптимизиране на браузъра Единственият негатив на таблет с по-малък дисплей е намаленото пространство за сърфиране в интернет. iPad Mini трябва да оптимизира браузъра Safari за 7-инчови таблети, за да е по-бърз, и да се възползва напълно от табовете за iCloud, за да може потребителят по-лесно да продължи оттам, докъдето е стигнал. 4. Дълъг живот на батерията Това е нещо, което не трябва да се напомня. Батерията трябва да издържа най-малко 7 часа. Повече от това ще бъде просто чудесно, но все пак нека не забравяме, че по-малките размери предполагат и по-малко пространство за голяма батерия. 5. Приличен фотоапарат, но отличен видео рекордер iPhone прави отлични снимки, така че не е необходимо тази функционалност да се дублира и в iPad Mini. Но що се отнася до правенето на видео клипове, опция за запис на 1080p видео ще е чудесен избор за концертни клипове. 6. Изобилието на възможностите за съхранение С по-малък и по-евтин таблет, има добър шанс, Apple да предложи няколко опции за съхранение, за да се запази цената – най-вероятно 8 GB или 16 GB. Това е добре за хора, които не се нуждаят от много съхранение, но ще е добре ако Apple решат да предложат до 64 GB за съхранение. 7. Преносима мощна геймърска машина С по-малките си размери, iPad Mini е достатъчно портативно устройство, за да даде шанс на Apple да привлекат геймърите от компании като Nintendo и Sony. 8. Страхотна цена Вече се знае, че хората са готови да се откажат от iPad, защото мислят, че $ 500 е прекалено много за един таблет. Така че цена от под $ 300 за iPad Mini лесно ще превърне устройството в хит.[/Quote] Извинявам се ето линк: http://www.digital.bg/novini/8-неща-от-които-ipad-mini-се-нуждае-за-да-е-уникален-news35720.html
  Ванката
 • Тогава каква е логиката iPhone 5 да стане широкоекранен :? Наличния софтуер ще върви на iPhone 5. Рано или късно ще се наложи да направят и iPad широкоекранен. Сигурен съм в това. По-добре би било. Би се подобрила резолюцията. Също и пикселната гъстота. Пък и дизайна. ..
  asenna5
 • За видеото съм напълно съгласен, но май само до там. За браузване и за четене на книги не виждам никакво предимство, дори напротив. В лендскейп виждаш по-голяма част от сайтовете. С тази пропорция поне си гарантират пълна съвместимост със софтуера на старите айпади, което ще му даде голямо предимство пред останалите по-бюджетни таблети.
  board
 • За мен е много по-удобно и интуитивно браузването, гледането на видео и четенето на книги / сайтове при съотношеие 16:9. Разликата е като между старите CRT-та и съвременните монитори, или между старите телевизори и сегашните плазми. С особена сила важи за видеото. А и самата форма / дизайн при съотношение 4:3 не ми е удобна / удобен. Предпочитам широкоекранното съотношение. Зрението на човека е конструирано така, че възприема по-добре съотношение 16:9. Според моето възприятие и естетическите критерии това е много по-хармонична пропорция спрямо квадрата, каквото на практика се явява съотношението 4:3.
  asenna5
 • Е някои хора обичат боза :D И все пак защо мислиш така, какво му е на 4:3?
  board