Оскар Айзък ще участва в екранизацията на Metal Gear Solid

Оскар Айзък ще участва в екранизацията на Metal Gear Solid

Популярната игра Metal Gear Solid най-сетне ще се сдобие с екранизация, по каквато се работи от години. Според информацията на Deadline в главната роля на Solid Snake ще се превъплъти Оскар Айзък, когото познаваме от няколко филма в поредицата Star Wars, Inside Llewyn Davis и Annihilation, а догодина ще го видим и в новата екранизация на "Дюн". Проектът се разработва от Sony Pictures, а режисурата ще бъде поверена на Джордан Вогт-Робъртс ("Конг: Островът на черепа").

Филмът ще е базиран на създадената от Хидео Коджима игрова поредица Metal Gear, чиято първа серия за PlayStation - Metal Gear Solid излиза през 1998 година. В главната роля влиза агента Solid Snake, който трябва да проникне в база с ядрени оръжие и да неутрализира терористичната заплаха на организацията Foxhound. Играта беше приета изключително добре, а на нея все още се гледа като на една от най-добрите на всички времена.

С нея беше популяризиран жанра на stealth игрите, а наличието на множество анимирани сцени в действието добави определено филмово усещане. Вселената на Metal Gear е в алтернативна история след Втората световна война и включва напреднало клониране, изкуствен интелект и роботика, а Студената война продължава много по-дълго от реалното. Действието в наличните 11 игри обхваща период от над 50 години.

Източник: Deadline