От Nokia - най-добрата мултимедия

От Nokia - най-добрата мултимедия
Непосредствено след като публикувахме новината за появилите се снимки на тайнствен музикален телефон на Nokia, дойде и потвърждението под формата на анонс на цели три мобилни устройства. Оказа се, че те са достатъчно авангардни и високотехнологични, за да обявим изминалите дни за Седмица на финландската компания, като междувременно не спираме да се възхищаваме на инженерната й находчивост. В трите представени модела от новата N серия акцентът пада основно върху мултимедийните възможности и ползването на 3G технологии (EDGE и WCDMA).

Nokia N70 донякъде наподобява представения преди няколко седмици 6680, но сега е с по-малки размери и с вградена 2МР камера със специално предпазно плъзгащо се капаче. Присъстват още втора камера (0.3МР) за видеоразговори, светкавица, FM радио, стерео mp3 плеър, слот за RS-MMC карта и поддръжка на 3D Java. Телефонът е и сред най-малките 3G устройства с размери 109 x 53 x 17.5 мм и тегло 126 грама. Търговската му премиера е определена за третото тримесечие на годината.

Nokia N90 е сгъваем смартфон с два дисплея: основен с впечатляващата резолюция от 352 x 416 пиксела (262К, завъртащ се на 90 градуса) и допълнителен с размери 128 x 128 (65К). Това, което отличава телефона, е 2МР камера с оптика на Carl Zeiss и възможност за запис на MP4 видео с резолюция 352 x 416 пиксела. Тук са още 20х цифрово увеличение, светкавица, макрорежим и дори софтуер за редактиране на изображенията, стерео Mp3 плеър, Bluetooth, слот за RS-MMC карта и 30МВ вградена памет. Продажбата на N90 трябва да започне съвсем скоро - през второто тримесечие на годината.

Nokia N91 е телефонът, чиито неясни снимки се появиха по-рано в мрежата. За щастие моделът няма да е главно за азиатския пазар, както предположихме първоначално. Моделът е уникален, тъй като освен 2МР камера и донякъде необичаен слайд дизайн с бутони за управление на музикалните възможности, разполага с 4GB твърд диск (!!), батерия, стигаща за 12.5 часов плейбек (работа с формати MP3, M4A, AAC и WMA), FM радио и стандартен 3.5 мм аудио жак. Освен 3G възможности, в N91 е включена поддръжка на WLAN, Bluetooth и USB 2.0. Аудиофайловете могат да се добавят чрез drag'n'drop, възможно е създаването на плейлисти и дори пращането на музика през MMS, e-mail или Bluetooth. Всичко това ни кара да смятаме, че N91 ще се превърне в пазарен хит, когато се появи в продажба в края на 2005 година.

  • Нокия отново са на върха с хитови продукти. ГОЛЕМИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ДОКАЗВАТ, СПИРАЙКИ СЕ НА ВЪРХА НА ТЕХНОЛОГИИТЕ! с каквато ще мултимедия да са!:-))) пък и нямам нужда от нея:-)
    DefaultUser