От октомври Pokémon Go няма да е съвместима с по-старите версии на Android и iOS

От октомври Pokémon Go няма да е съвместима с по-старите версии на Android и iOS

През октомври се задава ново обновление за Pokémon Go, с което обаче играта ще изгуби съвместимост с по-старите версии на Android и iOS. Разработчиците на играта от Niantic обявиха, че тя няма да работи на устройства с Android 5, iOS 10 и iOS 11.

За собствениците на смартфони на Apple ще е неприятно и това, че заглавието няма да е съвместимо с iPhone 5s и iPhone 6 дори ако бъде инсталирана iOS 12. От компанията не споделят конкретна информация за причините, но най-вероятно това става заради очаквана добавка в бъдещото обновление.

Според 9to5Mac играта с добавена реалност (AR) има завишени изисквания спрямо тези без AR функционалности. След обновлението потребителите с по-старите платформи няма да имат достъп до играта и натрупаните PokeCoins.

Междувременно Niantic анонсира и Mega Evolution тематични събития, които ще бъдат проведени в продължение на три седмици през септември. Първото от тях е под името Mega Pidgeot и се провежда между 1 и 7 септември. Следва Mega Houndoom от 11 до 17 септември, а от 22 до 28 септември идва Timed Research.

Източник: Niantic