Играта Harry Potter: Wizards Unite ще се появи догодина

Играта Harry Potter: Wizards Unite ще се появи догодина

Създателите на Pokemon Go от няколко години разработват съвместно с Warner Bros игра с добавена реалност, която ще се казва Harry Potter: Wizards Unite. Първият анонс за играта бе още през ноември 2017 година, но след това така и не се появи никаква допълнителна информация. Сега от Niantic публикуваха кратък тийзър за своя продукт и обявиха, че той ще е на пазара догодина.

В Harry Potter: Wizards Unite геймърите ще изучават заклинания, ще изследват истински местности, които са превърнати в магически с помощта на добавена реалност, ще търсят легендарни чудовища и ще се съюзяват с други играчи, за да се борят със своите врагове.

Към момента на официалния сайт на играта има относително малко информация, от която става ясно, че геймърите ще трябва да изследват появата на магия в света на мъгълите (хората), а освен това вещиците и магьосниците ще трябва да се справят със заплахата, като се включат в специална организация. Желаещите да получат актуални новини за Harry Potter: Wizards Unite могат да се абонират за такива в сайта на играта.