Отказват на Apple патент за иконата на плеъра в iOS

Отказват на Apple патент за иконата на плеъра в iOS
Щатският патентен офис е отказал на Apple да регистрира като запазена марка иконата, която компанията използва за музикалното си приложение в iOS, защото тя прилича твърде много на друга запазена марка, която е собственост на MySpace. Предишната запазена марка е била регистрирана през 2008 г. от компанията iLike и представлява бяла нота на оранжев фон. През 2009 г. iLike стават собственост на MySpace, но впоследствие MySpace затвориха компанията. От Apple дори са обжавали решението на патентния офис с твърдението, че запазената марка на MySpace не е много позната и очевидно не е много силна, тъй като в същата област има още осем компании, които притежават запазени марки, в които има музикални ноти.

От Патентния офис обаче са оборили Apple, като са направили тест за проверка дали потребителите биха сбъркали двете изображения. Заключението е било, че двете марки не само са подобни, но предлагат подобни услуги за една и съща аудитория, което според комисията на Патентното бюро е предпоставка за създаване на объркване.

  • Може да се патентоват иконки. М$ например съди група производители на сматрфони и таблети с Android, като в исковете винаги присъства дизайна на иконката на интернет експлорер от 95 година и още един патент свързан с икона. Barnes & Noble са публикували инфото с броя и вида на патентите и исканата лицензионна такса. Патентите бяха 7 , а исканата лицензионна такса $25 за всеки четец за електронни книги. Това при положение, че Nook се продава за $69.
    A4i
  • Що не патентоват мъжкия полов орган - така ще получават по n долара на всяко родено бебе от мъжки пол. lolololololol
    fintaraBG