Пълен списък на игрите в PlayStation Classic

В началото на септември Sony ни изненада с анонса на версия с намалени размери на своята първа игрова конзола. Устройството се казва PlayStation Classic и ще се продава от 3 декември на цена 199 лева. Датата не е избрана случайно, защото на 3 декември 1994 година започват продажбите в Япония на оригиналната конзола. Джаджата е около 45% по-малка от оригиналната конзола, съхранява игровия прогрес в карта с виртуална памет и ще се продава в комплект с два контролера и HDMI кабел. PlayStation Classic ще предложи 20 вградени игри, но досега не знаехме пълния им списък. За щастие Sony реши да промени това, като обяви имената на всички включени игри и това са:

Battle Arena Toshinden
Cool Boarders 2
Destruction Derby
Final Fantasy VII
Grand Theft Auto
Intelligent Qube
Jumping Flash!
Metal Gear Solid
Mr. Driller
Oddworld: Abe’s Oddysee
Rayman
Resident Evil Director’s Cut
Revelations: Persona
Ridge Racer Type 4
Super Puzzle Fighter II Turbo
Syphon Filter
Tekken 3
Tom Clancy’s Rainbow Six
Twisted Metal
Wild Arms

Източник: PlayStation

 • И сега има емулатори за PC. Всичко работи идеално. Даже пробвах на Андроид емулатора, и на него работят игрите. Metal Slug X :D
  Legolaself01
 • Не. Това е като Nintendo NES Classic Edition с предварително заредени игри. Не е изключено да бъде хакната в даден момент както стана с NES Classic Edition, което позволи зареждането на още стотици игри и дори емулиране на други конзоли.
  chilko
 • Можеше да му сложат едно оптично устройство и да се пускат филмчета, музика, допълнителни игри... Някой знае ли ще може ли да й се инсталират допълнителни игри, ще има ли различни приложения като на нормалните Плей стейшъни - месенджъри, браузъри, НВО го...?
  Воден-дух
 • За това пък Twisted metal е там ;)
  z_i_k_o