Panasonic се кани да напусне европейския мобилен пазар

Panasonic се кани да напусне европейския мобилен пазар
По-малко от година след като Panasonic започна отново да продава мобилни телефони в Европа след 7-годишно отсъствие, компанията отново се кани да се фокусира само върху японския пазар. Информацията идва от японското бизнес издание Nikkei, но според данни на Reuters оттеглянето може да се случи през следващите 6 месеца преди приключването на фискалната година на компанията на 31 март догодина.

Причина за това е новият шеф на Panasonic, който се опитва да стабилизира състоянието на компанията, като спре губещите или носещите малка печалба нейни подразделения. Новите телефони на Panasonic се появиха в Европа през април, а плановете включваха продажбите на 1,5 милиона броя през настоящата финансова година на компанията. Японците заявиха, че до 2016 г. искат да продадат 15 милиона телефона, 9 милиона от тях извън родината им, но тази цел едва ли ще бъде достигната.

http://news.yahoo.com/panasonic-may-cut-mobile-unit-post-writedown-sources-064031192--finance.html

  • :XPanasonic- куцо и сакато, това звучи почти като абсурд. По-скоро проблема на японските компании е в различното мислене и философия за пазарен успех извън границите на изгряващото слънце. Европейския пазар е много различен от техния и най-лошото е че мениджерите им не искат да го проумеят. Пример е Сони, които умишлено съсипаха един много успешен в началото си бранд- Сони Ериксон. Панасоник тръгна по същия път- убиха още в зародиш своите рожби (Eluga и Power) Не лоши модели като концепция, но не подходящи за нашия пазар. Оттеглянето им от европейския пазар е логичен ход.
    mamuta70
  • Тия па да не видат нещо от другите, както бях казал и преди няма нужда и от техните устройства в и без това наводнената от такива мобилна индустрия! И както предрекох много отдавна в една друга тема няма да имат успех на европейския пазар. Сега ще кажете колкото повече производители има толкова повече, ще падат цените и на останалите, ами за качеството помислихте ли? Ако започне да се пълни с всекви устройства от куцо и сакато, какво ще стане с качеството?
    Ванката
  • С такова присъствие изобщо няма да усетя оттеглянето им. Като цяло е жалко, че имаме ограничен избор до официално внесени модели на различни производители, но какво да се прави. Операторите искат да са сигурни, че няма да си държат парите на склад в стари апарати. Търговците пък вкарват брандирани с логото на чужди оператори и се притеснявам за евентуалната гаранционна поддръжка...
    spe